REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky na smetaně plněné kořenovou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky z hovězího válce, osolené, okořeněné, pokladené blanšírovanými hranolky kořenové zeleniny, zatočené do tvaru závitků, nejprve zprudka opečené na tuku, pak podušené doměkka zalité vývarem, servírované přelité omáčkou zjemněnou smetanou, spolu s knedlíkem, ozdobené brusinkami a šlehačkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghovězího válce
3 kspetržele
3 ksmrkve
2 kscibule
1 ksmenší celer
1 kscitron
1 lžícehořčice
1 lžícecukru
250 mlsmetany 30 %
koření: nové koření, bobkový list, černý pepř, tymián
bujon (použil jsem bohatý knorr)
brusinky
voda
ocet
olej
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe klínky celeru, mrkve a petržele, které jsme si nechali zblanšírovat (spařit, opravdu krátce povařit) v osolené vodě s cukrem, octem a části koření
2. Závitky svineme, zajistíme párátky nebo jehlami, zprudka je opečeme na dobře rozpáleném tuku, po vyjmutí vložíme do základu kořenovou zeleninu, přidáme cukr, koření, po chvíli cibuli a opečeme na barvu
3. Do základu vrátíme maso, podlijeme, přidáme bujon, hořčici, půl nakrájeného citronu, trochu octa a dusíme zvolna, dokud maso není měkké
4. Když je maso měkké, omáčku pečlivě přepasírujeme, zjemníme smetanou a dochutíme citronem, solí a cukrem.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem, brusinkami a šlehačkou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy