REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky na smetaně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní rozklepané na plátky, plněné měkkým salámem, okurkou, zabalené do závitků a podušené.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 ghovězího zadního
50 gměkkého salámu
40 gmásla
8 ksmalých sladkokyselých okurek
2 kscibule
250 mlsmetany
4 lžíceoleje
mletý černý pepř
sůl
haldká mouka
citrónová šťáva
Na ozdobu:
200 gbrusinek
4 ksplátky citrónu
100 gušlehané šlehačky

Postup:

1. Hovězí maso nakrájíme na 8 slabších plátků, ty naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme hořčicí
2. Poklademe je špalíčky salámu a okurky, zavineme a okraje dobře přitiskneme, jednotlivé závitky zajistíme párátky nebo převážeme nití
3. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme závitky obalené v mouce a opečeme je ze všech stran, podlijeme je vodou, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka
4. Měkké závitky vyjmeme, základ vydusíme na tuk, zaprášíme 2 lžícemi hladké mouky a zalijeme smetanou, povaříme asi 10 minut, pak ji zjemníme máslem, ochutíme solí, lžičkou hořčice a citrónovou šťávou
5. Závitky zbavíme nití nebo párátek a necháme prohřát v omáčce
6. Porce masa servírujeme spolu s plátkem citrónu, na kterém dáme trochu šlehačky a brusinky.

Doporučení:

Závitky s omáčkou servírujeme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy