REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitky na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasické hovězí závitky podušené spolu s houbami na cibulovém základě. Omáčka zahuštěná moukou nebo solamylem.


Ingredience:
500-600 g (4 ks)plátků hovězí plece
4 kssilnější plátky anglické slaniny
2 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksnakládané kyselé okurky
2 ksstroužky česneku
1 ksklobásky
pepř
sůl
Na omáčku:
250 gžampionů
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícemásla
1 lžícesádla
1 ksvětší cibule
hladká mouka na zahuštění
drcený kmín
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Naklepané plátky masa osolíme a okořeníme pepřem, potřeme z jedné strany prolisovaným česnekem a hořčicí, necháme chvíli odležet
  2. Na potřené strany hovězího klademe plátky slaniny, hranolky okurky a klobásky, položíme celé vejce, závitky smotáme a zajistíme například potravinovou nití
  3. V hrnci na rozehřátém sádle závitky ze všech stran opečeme, pak je vytáhneme a dáme stranou, do výpeku hodíme na kolečka či kostičky pokrájenou cibuli, necháme ji zezlátnout, pak přidáme hořčici, okořeníme pepřem, osolíme, zamícháme
  4. Vrátíme závitky, podlijeme do 2/3 výšky masa vodou, dusíme zaklopené doměkka
  5. Na lžíci másla orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme a okmínujeme, až se vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme
  6. Maso vyjmeme, do šťávy dáme žampiony, dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, necháme chvíli provařit
  7. Závitky zbavené nití servírujeme rozkrojené, podlité omáčkou.
Doporučení:

Místo mouky můžeme omáčku zahustit solamylem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy