REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitek s uzeninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z hovězího zadního plněné anglickou slaninou a polosuchou klobásou.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
800 ghovězího zadního
200 ganglické slaniny
50 gmásla
1 kspolosuché klobásy
2 kscibule
2 dlvody na podlití
vegeta
grilovací koření
mletý pepř
olej
sůl
hladká mouka na zaprášení

Postup:

1. Oprané maso nakrájíme na 4 větší plátky, rozklepeme, po obou stranách okořeníme a osolíme
2. Cibuli nakrájíme na plátky, klobásu naporcujeme na půl a ještě podélně
3. Na jednotlivé maso rozložíme plátky anglické slaniny, cibule a klobásu
4. Svineme do závitku a zajistíme párátky
5. V hrnci rozehřejeme olej, část másla a závitky ze všech stran opečeme
6. Pak je podlijeme vodou, přidáme zbylé máslo a dusíme doměkka cca 80 minut
7. Závitky vyjmeme a uchováme v teple
8. Šťávu zaprášíme moukou, rozšleháme a chvíli provaříme, popřípadě dochutíme vegetou
9. Závitky podáváme nejlépe s rýží mírně zalité omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy