REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitek s cuketovo-žampionovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí plátek z plece naklepaný, potřený prolisovaným česnekem a hořčicí, obložený plátky anglické slaniny a vejci uvařenými na tvrdo, zamotaný, zajištěný sponkou nebo potravinovou nití, závitek ze všech stran zprudka opečený, pak podušený podlitý vodou nebo vývarem spolu s cuketou a cibulí, omáčka na konec rozmixovaná, doplněná o orestované žampiony.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
300 ghovězí plece (plátek)
4 ksplátky anglické slaniny
2 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksstroužky česneku
2 lžičkyplnotučné hořčice
pepř
sůl
Pod maso:
250 gžampionů
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícemásla
1 lžícesádla
1 ksmladá cuketa
1 ksvětší cibule
voda nebo vývar
pepř
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme
2. Česnek utřeme a maso ním z jedné strany potřeme, přidáme i hořčici, poklademe slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití
3. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou
4. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova
5. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme
6. Vrátíme závitek, podlejeme vodou nebo vývarem (do 2/3 masa) a dusíme doměkka
7. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme, nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme
8. Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme, tím se nám zahustí, přidáme orestované žampiony
9. Maso zbavíme nití a pokrájíme na porce, podáváme s připravenou omáčkou a například s těstovinami nebo rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy