Závitky plněné směsí z mletého vepřového masa, rohlíku, celeru a vejce, podušené na cibulovém základě spolu se špekem doměkka.
Ingredience:
600 g | hovězího masa (vrchní šál) |
50 g | másla |
100 g | mletého vepřového masa |
100 g | špeku |
1 ks | větší cibule |
1 ks | housky |
1 ks | vejce |
2 lžíce | hladké mouky |
kousek celeru | |
mletý pepř | |
vývar | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Housku nakrájíme na kostičky, přilijeme trochu vody, vejce, mleté vepřové maso, na hrubo nastrouhaný celer, osolíme a vše dobře promícháme
2. Očištěné plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí, zabalíme a stáhneme nití nebo párátky
3. V kastrolu na mírném ohni necháme zesklovatět na kostičky nakrájený špek, přidáme máslo, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a chvíli restujeme
4. Pak vložíme závitky, zprudka ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
5. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, provaříme, maso zbavené nití nebo párátek vrátíme zpět a už jen prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.