REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitek s celerem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné směsí z mletého vepřového masa, rohlíku, celeru a vejce, podušené na cibulovém základě spolu se špekem doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa (vrchní šál)
50 gmásla
100 gmletého vepřového masa
100 gšpeku
1 ksvětší cibule
1 kshousky
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
kousek celeru
mletý pepř
vývar
voda
sůl

Postup:

1. Housku nakrájíme na kostičky, přilijeme trochu vody, vejce, mleté vepřové maso, na hrubo nastrouhaný celer, osolíme a vše dobře promícháme
2. Očištěné plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme připravenou směsí, zabalíme a stáhneme nití nebo párátky
3. V kastrolu na mírném ohni necháme zesklovatět na kostičky nakrájený špek, přidáme máslo, oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a chvíli restujeme
4. Pak vložíme závitky, zprudka ze všech stran opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
5. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem, provaříme, maso zbavené nití nebo párátek vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy