REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí závitek se slaninou, vejcem a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitek z hovězího masa potřený dijonskou hořčicí, plněný smaženými vejci, dobrou slaninou a šunkou. Nejprve orestovaný a pak dušený do měkka.


Ingredience:
Na 1 ks závitku:
200 gplátku hovězího zadního masa (kýta např.)
50 gšabatecké slaniny
2 - 3 ksplátků kvalitní šunky
2 ksvajec
1 kscibule
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícehladké mouky
1 lžícesádla
50 mlvody
hovězí vývar k podlévání
nať z lahůdkové cibulky
chilli paprička
máslo
pepř
sůl
Ostatní:
kuchyňský motouz - provázek

Postup:

1. Plátek masa naklepeme do tenka, z obou stran osolíme a opepříme
2. Na kousku másla si umícháme vajíčka, která osolíme
3. Maso z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, rozložíme vajíčka, posypeme cibulovou natí a na jemno pokrájenou chilli papričkou
4. Zavineme a svážeme potravinovým motouzem
5. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, chvilku restujeme
6. Pak vložíme závitek a necháme maso zatáhnout a cibuli ztmavnout
7. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka
8. Měkké maso vyjmeme, vložíme do alobalu a necháme, vychladnou (lépe se pak krájí)
9. Maso zbavíme motouzu a nakrájíme na plátky
10. Mouku rozmícháme ve vodě a zátřepku přidáme ke šťávě a necháme chvilku provařit
11. Potom rozmixujeme a ještě přecedíme
12. Dochutíme dle potřeby solí.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy