REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí v okurkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí přední uvařené v osolené vodě s kořenovou zeleninou, servírované pokrájené na plátky, zalité smetanovou omáčkou s vložkou kyselé okurky.


Ingredience:
750 ghovězího předního masa
2 kskyselé okurky
1 ksvaječného žloutku
1 svazekkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1/2 kscibule i se slupkou
1/4 ksoloupané, usekané cibule
1 šáleksmetany
2,5 lžícehladké mouky na zahuštění
1,5 lžícemásla
černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oprané hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody a vaříme pod pokličkou celou 1 hodinu (v tlakovém hrnci je doba kratší)
2. K masu pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, půlku cibule i se slupkou a vaříme dál, až je maso měkké
3. Maso vyjmeme, nakrájíme
4. Procezený vývar zahustíme máslovou jíškou, omáčku ochutíme solí a pepřem, vložíme do ní jemně nasekané okurky, cibuli, naporcované maso a vše znovu ještě chvíli povaříme
5. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, ve které jsme předem rozkverlali žloutek, ale už nevaříme.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme houskový knedlík.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy