REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí v kapustě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky hovězího masa podušené spolu s kapustou.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního
1 kgmrkve
100 gslaniny
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
mletý pepř
sůl
hladká mouka
voda
tuk

Postup:

1. Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky tak po 25 g
2. Na tuku v hrnci orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme nakrájené maso, opepříme, osolíme, podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme
3. Po 30-40 minutách pokrm zaprášíme hladkou moukou, mírně osmahneme, zředíme vodou a dusíme doměkka
4. Kapustu očistíme, nakrájíme na středně velké kousky, spaříme vařící vodou a přidáme k masu
5. Společně vaříme 10-15 minut, dokud kapusta nezměkne
6. Na pánvičce částečně rozškvaříme slaninu, kterou přidáme k pokrmu, dochutíme česnekem rozetřeným se solí a podáváme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy