Podušené kousky hovězího masa předního s omáčkou s vložkou nakrájených podušených paprik.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa předního |
4 ks | paprikových lusků |
3 ks | cibule |
2 dcl | rajského protlaku |
hladká mouka | |
černý pepř | |
voda | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a pak ji na horkém tuku orestujeme dorůžova
3. Přidáme maso, opepříme, osolíme a za stálého míchání restujeme, jakmile se nám maso zatáhne, přilijeme vodu a dusíme ve vlastní šťávě
4. Asi po 30 minutách, když je maso poloměkké, zaprášíme pánvičku hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a maso dusíme doměkka
5. Paprikové lusky zbavíme jadřinců, pečlivě omyjeme a pak je nakrájíme na nudličky
6. Na druhou pánvičku s tukem přidáme připravenou papriku a chvíli restujeme, pak k paprice přilijeme rajský protlak, směs promícháme a přidáme k masu
7. Tokáň podusíme a dle chuti přisolíme, případně dochutíme pepřem.
Vhodné přílohy: Vařené brambory, dušená rýže nebo houskový knedlík.