REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí tokáň

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kousky hovězího masa předního s omáčkou s vložkou nakrájených podušených paprik.


Ingredience:
1 kghovězího masa předního
4 kspaprikových lusků
3 kscibule
2 dclrajského protlaku
hladká mouka
černý pepř
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme a nakrájíme na menší kousky
2. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a pak ji na horkém tuku orestujeme dorůžova
3. Přidáme maso, opepříme, osolíme a za stálého míchání restujeme, jakmile se nám maso zatáhne, přilijeme vodu a dusíme ve vlastní šťávě
4. Asi po 30 minutách, když je maso poloměkké, zaprášíme pánvičku hladkou moukou, zředíme vlažnou vodou a maso dusíme doměkka
5. Paprikové lusky zbavíme jadřinců, pečlivě omyjeme a pak je nakrájíme na nudličky
6. Na druhou pánvičku s tukem přidáme připravenou papriku a chvíli restujeme, pak k paprice přilijeme rajský protlak, směs promícháme a přidáme k masu
7. Tokáň podusíme a dle chuti přisolíme, případně dochutíme pepřem.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, dušená rýže nebo houskový knedlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy