REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí svíčková podle Stroganova

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Minutka ze špiček hovězí svíčkové.


Ingredience:
600 gšpiček hovězí svíčkové
250 gžampiónů
200 gzakysané smetany
20 gmásla
2 ksvelké cibule
2 ksstředně velké nakládané okurky
3 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
1 lžíceplnotučné hořčice
šťáva z půlky citronu
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky, okurky nasekáme na nudličky
2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji svíčkovou během 2-3 minut prudce opečeme, hotové maso vyjmeme z pánve a uložíme v teple
3. Z pánve slijeme tuk, přidáme máslo, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a vše společně podusíme
4. Zaprášíme hladkou moukou, opečeme, přilijeme masový vývar a směs uvedeme do varu, přilijeme zakysanou smetanu a za stálého míchání omáčku vaříme do zhoustnutí
5. Nakonec přidáme maso a na nudličky nakrájené okurky, podle chuti okyselíme citrónovou šťávou, případně dochutíme hořčicí, solí a pepřem.

Doporučení:

Jestliže potřebujeme více omáčky, neodpaříme ji, ale zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v menším množství studené vody. Hořčice se nesmí dlouho vařit, aby pokrm neztratil své jemné aroma.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy