Minutka ze špiček hovězí svíčkové.
Ingredience:
600 g | špiček hovězí svíčkové |
250 g | žampiónů |
200 g | zakysané smetany |
20 g | másla |
2 ks | velké cibule |
2 ks | středně velké nakládané okurky |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
šťáva z půlky citronu | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, žampióny očistíme a nakrájíme na lupínky, okurky nasekáme na nudličky
2. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji svíčkovou během 2-3 minut prudce opečeme, hotové maso vyjmeme z pánve a uložíme v teple
3. Z pánve slijeme tuk, přidáme máslo, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a vše společně podusíme
4. Zaprášíme hladkou moukou, opečeme, přilijeme masový vývar a směs uvedeme do varu, přilijeme zakysanou smetanu a za stálého míchání omáčku vaříme do zhoustnutí
5. Nakonec přidáme maso a na nudličky nakrájené okurky, podle chuti okyselíme citrónovou šťávou, případně dochutíme hořčicí, solí a pepřem.
Jestliže potřebujeme více omáčky, neodpaříme ji, ale zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v menším množství studené vody. Hořčice se nesmí dlouho vařit, aby pokrm neztratil své jemné aroma.