REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí Stroganov II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z hovězí svíčkové, cibule, smetany, červeného vína a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 ghovězí svíčkové
200 gžampionů
2 dclzakysané smetany
1 dclčerveného vína
1 malá konzervarajčatového protlaku
1 kscibule
naložené okurky
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout
2. Na másle osmahneme cibuli a přidáme připravené maso, za občasného promíchání opečeme ze všech stran
3. Když je maso orestované, přidáme nakrájené žampiony, protlak chvíli vše dále restujeme, pak pokrm zalijeme smetanou a červeným vínem, chvíli dusíme do měkka, ochutíme pepřem a solí
4. Podáváme s hranolky nebo rýží, na talíři jednotlivé porce ozdobíme kopečkem smetany a na kostičky pokrájenou okurkou.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy