Rychlá minutka z hovězí svíčkové, cibule, smetany, červeného vína a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | hovězí svíčkové |
200 g | žampionů |
2 dcl | zakysané smetany |
1 dcl | červeného vína |
1 malá konzerva | rajčatového protlaku |
1 ks | cibule |
naložené okurky | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout
2. Na másle osmahneme cibuli a přidáme připravené maso, za občasného promíchání opečeme ze všech stran
3. Když je maso orestované, přidáme nakrájené žampiony, protlak chvíli vše dále restujeme, pak pokrm zalijeme smetanou a červeným vínem, chvíli dusíme do měkka, ochutíme pepřem a solí
4. Podáváme s hranolky nebo rýží, na talíři jednotlivé porce ozdobíme kopečkem smetany a na kostičky pokrájenou okurkou.
Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek.