REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steaky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené hovězí steaky dopečené v troubě, servírované s omáčkou z rajčátek, červeného vína, oliv a dalších ingrediencí.


Ingredience:
4 ksnízkého hovězího roštěnce
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na omáčku:
250 gkeříkových rajčátek
100 goliv
50 gkaparů
1 ksšalotky
1 ksstroužku česneku
1/2 ksčervené chilli papričky
1/3 kssvazku petrželové natě
1 lžíce másla
100 mlsuchého červeného vína
třtinový cukr
sůl

Postup:

1. Očištěné maso omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a pak každý kus zakapeme olivovým olejem
2. Omytá keříková rajčátka nakrájíme na čtvrtiny, petrželovou nať nasekáme na hrubo, očištěnou chilli papričku nakrájíme na nudličky a oloupanou šalotku se stroužkem česneku nakrájíme na drobno
3. V pánvi na rozehřátém oleji masa po obou stranách zprudka opečeme, pak je přendáme do zapékací mísy, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a dopečeme asi 4 minuty (steak tak bude středně propečený)
4. V pánvi na vypečené šťávě z masa orestujeme rajčátka s česnekem a šalotkou, poté je zalijeme červeným vínem, krátce povaříme, přidáme olivy, kapary, petrželovou nať, chilli papričku, vše promícháme a dochutíme solí, třtinovým cukrem a nakonec vmícháme máslo
5. Steaky podáváme s připravenou tomatovou omáčkou a opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Co se jí a jak se slaví velikonoce ve světě …

Velikonoce patří mezi nejoblíbenější svátky jara ve velké části naší zeměkoule, tedy přesně tam, kde najdeme křesťany a jejich víru. Velikonoce jsou totiž křesťanské svátky, které mají připomínat zmrtvýchvstání Ježíše Krista. A když jde o svátky, tak k těm většinou patří skvělé, často slavnostní jídlo. Následující řádky si tedy povíme o tradičních pokrmech, které se připravují právě o Velikonocích ve světě, ale ne jen o jídle, ale také o zvycích, které velikonoce v různých částech světa provázejí.

číst dále ...

Vyzkoušejte netradiční velikonoční recepty!

Mazanec, beránek, vajíčka, jidáše… Tato jídla jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spjata. Můžete však zkusit sváteční stůl obohatit novými pochoutkami, kterými překvapíte rodinu i koledníky – a třeba se při tom nechte inspirovat tradicemi ve světě…

číst dále ...

NATU nabízí o Velikonocích trochu zelenější čtvrtek

Výrobce přírodních potravin NATU se chystá rozveselit velikonoční zelený čtvrtek 9. dubna výhodnější nabídkou zelených superpotravin. Takové hvězdy zdravého jídelníčku, jakými jsou mladý ječmen, kelp, matcha nebo moringa a mnohé další budou v tento den dostupné s desetiprocentní slevou.

číst dále ...

Mouky s přidanou hodnotou. Inspirujte se nejen na Velikonoce

Není mouka jako mouka. Asi každý z nás zná minimálně mouku hladkou, hrubou a polohrubou. To jsou nejčastější druhy mouky, na které v obchodech běžně narazíme. Pokud však chcete udělat něco pro své zdraví, sáhněte po moukách s přidanou výživovou hodnotou a vneste do pečení trochu chuťové inovace a živin.

číst dále ...

Jsou tu Velikonoce, sezóna vajec. Víte, jaká vybrat?

Každý všední den sní průměrný Čech jedno vejce. Věděli jste, že je tato významná potravina tvořena ze dvou třetin vodou? Zbylá sušina obsahuje téměř rovným dílem bílkoviny, minerální látky a tuky. A trochu sacharidů. Přemýšleli jste někdy, proč jsou některá vejce větší a jiná menší? Nebo zda je oranžový žloutek opravdu známkou kvality? A slyšeli jste už o IQ vejcích? Akademie kvality vyzpovídala Ing. Gabrielu Dlouhou, Ph.D., předsedkyni představenstva Českomoravské drůbežářské unie.

číst dále ...

TIPY z dílny návrháře Pavla Berkyho do kuchyně

Světoznámý československý návrhář Pavel Berky našel spojení mezi svými dvěma koníčky – módou a vařením. Právě ho můžete vidět na televizních obrazovkách v soutěži MasterChef Česko. Navrhl krásné lněné kuchyňské utěrky, které se vyznačují výbornou savostí, zástěru, ve které budete v kuchyni vypadat vždy dobře a designová prkénka na vaření. Na vše použil udržitelný, velmi praktický přírodní materiál – len.

číst dále ...

Jedinečné dubnové recepty, které potěší celou rodinu

Čeho není nikdy dost? Nových receptů! Na duben si pro vás Akademie kvality připravila výživné pokrmy plné bílkovin, vitaminů a minerálů. Nejenže potěší vaše chuťové pohárky, ale zároveň podpoří imunitu. V každém z nich bude minimálně jedna z těchto surovin: vejce, slanina, máslo, jogurt nebo pečivo. Typické snídaňové ingredience, které jsou ovšem využitelné i k obědu, večeři a svačině. A nezapomínejte, že se chuť pokrmu odvíjí od kvality použitých surovin. S jejich výběrem mohou pomoci loga kvality, jakými jsou např. Klasa a Regionální potravina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy