Opečené steaky servírované s opečenými broskvemi plněnými ochucenou brusinkovou marmeládou.
Ingredience:
800 g | hovězího masa (svíčkové, roštěnce) |
4 lžíce | brusinkové marmelády |
40 ml | metaxy |
4 ks | broskví |
snítky tymiánu | |
mletý pepř | |
tabasko | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, posypeme pepřem, pokapeme olejem, poklademe snítky tymiánu, zakryjeme fólií a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet
2. Odleželé steaky zprudka opečeme na grilovací pánvi, pak je osolíme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 5-8 minut (podle míry požadovaného propečení)
3. Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, dužinu přelijeme metaxou a necháme odležet, pak je nejprve opečeme na grilu, poté je dáme na plech a při 180 °C je dopékáme asi 5 minut
4. Opečené broskve naplníme brusinkovou marmeládou smíchanou s několika kapkami tabaska a podáváme se steaky.