REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steaky s broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené steaky servírované s opečenými broskvemi plněnými ochucenou brusinkovou marmeládou.


Ingredience:
800 ghovězího masa (svíčkové, roštěnce)
4 lžícebrusinkové marmelády
40 mlmetaxy
4 ksbroskví
snítky tymiánu
mletý pepř
tabasko
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, posypeme pepřem, pokapeme olejem, poklademe snítky tymiánu, zakryjeme fólií a necháme asi 2 hodiny v chladu odležet
2. Odleželé steaky zprudka opečeme na grilovací pánvi, pak je osolíme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 5-8 minut (podle míry požadovaného propečení)
3. Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky, dužinu přelijeme metaxou a necháme odležet, pak je nejprve opečeme na grilu, poté je dáme na plech a při 180 °C je dopékáme asi 5 minut
4. Opečené broskve naplníme brusinkovou marmeládou smíchanou s několika kapkami tabaska a podáváme se steaky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy