REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí steaky po rančersku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky svíčkové zprudka opečené na oleji, dopékané v troubě a podávané s opečenou zeleninou a omáčkou.


Ingredience:
800 ghovězí svíčkové
10 kskukuřičných klásků
1 ksčervené papriky
1 ksmenší cukety
1 kscibule
1/2 kssvazku jarních cibulek
1/2 ksdýně
tymíán
mletý pepř
olej
sůl
Na rančerskou omáčku:
250 gkonzervovaných krájených rajčat
3 lžícemedu
2 lžícesladké chilli omáčky
1 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
1 kschilli papričky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na čtyři steaky, opepříme a necháme chvíli uležet
2. Mezitím si očistíme zeleninu, nakrájíme ji na menší kousky, na rozehřátém oleji zprudka opečeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem
3. Připravíme omáčku; oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozehřátém oleji, přidáme očištěnou, na menší kousky nasekanou chilli papričku, oloupané, prolisované stroužky česneku, konzervovaná rajčata, necháme vše povařit a když tekutina začne houstnout vmícháme med, chilli omáčku, sůl a mletý pepř
4. V troše rozehřátého oleje steaky opečeme z obou stran, dáme do trouby a 6-8 minut je dopékáme při 190 °C, hotové steaky osolíme, necháme chvíli odležet a podáváme s opečenou zeleninou, rančerskou omáčkou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy