REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí srdce na slanině v okurkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí srdce podušené v tlakovém hrnci, servírované v hnědé kořeněné omáčce zahuštěné zátřepkou, s vložkou kyselých okurek.


Ingredience:
500 ghovězího srdce
100 guzené slaniny
3 kskyselé okurky
3 kskuliččky nového koření
2 ksstroužky česneku
1 ksbobkový list
1 kscibule
1 vrchovatá lžícevody
1 lžícesádla
100 mlsmetany (vody) na zátřepku + mouka
masox nebo hovězí gelový bujon
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Srdce zbavíme tuku, blan, případných sraženin atd., nakrájíme na kostky 1×1 cm
2. Do tlakového hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnout, pak přidáme srdce, masox nebo gelový bujon, osolíme, opepříme, vhodíme bobkový list a nové koření a 10 minut restujeme
3. Poté podlijeme trochou vody a necháme vydusit na tuk
4. Přidáme rozmačkaný česnek, podlejeme dostatečným množstvím vody, uzavřeme poklicí a tlakujeme 30 minut, pak zkontrolujeme, zda máme dostatek vody v hrnci, podle potřeby dolijeme vodu a vaříme dalších 30 minut
5. Okurky nakrájíme a přidáme k měkkému masu
6. Nakonec omáčku zahustíme zátřepkou a dalších 10 minut na mírném plameni provaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Poznámka:

Závrtka, zátřepka – Zátřepka je vlastně taková jíška z mouky a smetany. Ve sladké nebo kysané smetaně rozmíchaná hladká mouka.Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy