REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí srdce na slanině v okurkové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí srdce podušené v tlakovém hrnci, servírované v hnědé kořeněné omáčce zahuštěné zátřepkou, s vložkou kyselých okurek.


Ingredience:
500 ghovězího srdce
100 guzené slaniny
3 kskyselé okurky
3 kskuliččky nového koření
2 ksstroužky česneku
1 ksbobkový list
1 kscibule
1 vrchovatá lžícevody
1 lžícesádla
100 mlsmetany (vody) na zátřepku + mouka
masox nebo hovězí gelový bujon
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Srdce zbavíme tuku, blan, případných sraženin atd., nakrájíme na kostky 1×1 cm
2. Do tlakového hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zezlátnout, pak přidáme srdce, masox nebo gelový bujon, osolíme, opepříme, vhodíme bobkový list a nové koření a 10 minut restujeme
3. Poté podlijeme trochou vody a necháme vydusit na tuk
4. Přidáme rozmačkaný česnek, podlejeme dostatečným množstvím vody, uzavřeme poklicí a tlakujeme 30 minut, pak zkontrolujeme, zda máme dostatek vody v hrnci, podle potřeby dolijeme vodu a vaříme dalších 30 minut
5. Okurky nakrájíme a přidáme k měkkému masu
6. Nakonec omáčku zahustíme zátřepkou a dalších 10 minut na mírném plameni provaříme.

Doporučení:

Podáváme s rýží.

Poznámka:

Závrtka, zátřepka – Zátřepka je vlastně taková jíška z mouky a smetany. Ve sladké nebo kysané smetaně rozmíchaná hladká mouka.Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy