Hovězí srdce podušené na cibulce, servírované s omáčkou s vložkou rozškvařené slaniny.
Ingredience:
1 kg | hovězího srdce |
150 g | slaniny |
3 ks | cibule |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
voda | |
tuk | |
sůl |
Postup:
- Hovězí srdce odblaníme, opláchneme, rozkrojíme na polovinu, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
- Do hrnce dáme tuk, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak mírně podlijeme vodou, vložíme srdce, pod poklicí dusíme 90 minut doměkka, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a srdce obracíme.
- Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, případně zředíme vlažnou vodou a povaříme dalších 30 minut.
- Na pánvičce rozškvaříme 100 g slaniny nakrájené na menší kostky, přidáme ji k hotové omáčce i s nakrájeným srdcem, pokrm dle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme.
Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.
Poznámka:Použitím tlakového hrnce můžeme přípravu tohoto pokrmu zásadně zkrátit.