REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí srdce na slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí srdce podušené na cibulce, servírované s omáčkou s vložkou rozškvařené slaniny.


Ingredience:
1 kghovězího srdce
150 gslaniny
3 kscibule
hladká mouka
mletý pepř
voda
tuk
sůl

Postup:

1. Hovězí srdce odblaníme, opláchneme, rozkrojíme na polovinu, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme
2. Do hrnce dáme tuk, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, pak mírně podlijeme vodou, vložíme srdce
3. Pod poklicí dusíme 90 minut doměkka, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a srdce obracíme
4. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, případně zředíme vlažnou vodou a povaříme dalších 30 minut
5. Na pánvičce rozškvaříme 100 g slaniny nakrájené na menší kostky, přidáme ji k hotové omáčce i s nakrájeným srdcem
6. Pokrm dle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Dušená rýže nebo vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy