REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí srdce na smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Srdce podušené na zeleninovém základě, servírované se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
1 kghovězího srdce
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 kscibule
1/2 kscitrónu
3 dclmléka
2 dclsmetany
bobkový list
nové koření
celý pepř
sůl
plnotučná hořčice
hladká mouka
voda
ocet
tuk

Postup:

1. Srdce odblaníme, opláchneme, rozkrájíme na polovinu a osolíme
2. Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky a v hrnci ji orestujeme na tuku
3. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř a 1/
2 ks citrónu nakrájeného na plátky
4. Do takto připraveného základu vložíme srdce, zalijeme vlažnou vodu, přikryjeme poklicí a dusíme asi 90 minut do měkka
5. Měkké srdce vyjmeme, zahustíme jíškou připravenou z tuku a hladké mouky, zředíme vodou a mlékem, vaříme dalších 30 minut
6. Dochutíme hořčicí a převařeným octem, ke konci varu přidáme smetanu a ještě krátce povaříme
7. Hotovou omáčku dle chuti přisolíme a nakonec ji přecedíme přes sítko
8. Uvařené srdce nakrájíme na plátky a přeléváme hotovou horkou omáčkou.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskové knedlíky nebo vařené brambory.

Poznámka:

Recept na přípravu jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy