Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě, s vínem, brandy, bylinkami, cibulkami a houbami.
Ingredience:
600 g | hovězího masa |
250 g | hub |
250 ml | červeného vína |
3 lžíce | brandy |
20 ks | malých cibulek |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
svazek čerstvých bylinek dle chuti | |
petrželka na ozdobení | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
vývar | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji orestujeme na kostky nakrájené maso, přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Mírně podlijeme vývarem i červeným vínem, přidáme svazek bylinek a zvolna dusíme, po vydušení maso zaprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme
3. Přilijeme brandy, kterou necháme vzplanout a jakmile alkohol odhoří a zůstane jen příjemné aroma, přidáme malé cibulky, očištěné, na plátky nakrájené houby a oloupané utřené stroužky česneku
4. Vše osolíme, opepříme, znovu mírně podlijeme vývarem i vínem a dusíme doměkka
5. Svazek bylinek vyndáme, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo tmavým pečivem.
Nejsou-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, sterilované, hlívu nebo žampiony.