REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí s hořčičnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí maso potřené hořčicí a v celku podušené na cibulovém základě s kořenovou zeleninou doměkka, servírované s omáčkou z výpeku.


Ingredience:
600 ghovězího masa (ořech)
200 gkořenové zeleniny
100 gtuku
3 lžícedijonské hořčice
1 kscibule
slanina na špikování
hladká mouka
cukr
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran na rozehřátém tuku a když získá hnědavou kůrčičku, vyjmeme ho
2. Na tuk dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, krátce orestujeme, maso vrátíme zpět, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka, pak maso opět vyjmeme, potřeme hořčicí, vrátíme je a dodusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme moukou a provaříme
4. V pánvi zkaramelizujeme cukr, zakápneme octem, vše vlijeme do základu, přidáme trochu vody, lehce povaříme, přidáme na plátky nakrájené maso a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy