Prošpikované hovězí maso potřené hořčicí a v celku podušené na cibulovém základě s kořenovou zeleninou doměkka, servírované s omáčkou z výpeku.
Ingredience:
600 g | hovězího masa (ořech) |
200 g | kořenové zeleniny |
100 g | tuku |
3 lžíce | dijonské hořčice |
1 ks | cibule |
slanina na špikování | |
hladká mouka | |
cukr | |
ocet | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso prošpikujeme na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran na rozehřátém tuku a když získá hnědavou kůrčičku, vyjmeme ho
2. Na tuk dáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, krátce orestujeme, maso vrátíme zpět, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka, pak maso opět vyjmeme, potřeme hořčicí, vrátíme je a dodusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme moukou a provaříme
4. V pánvi zkaramelizujeme cukr, zakápneme octem, vše vlijeme do základu, přidáme trochu vody, lehce povaříme, přidáme na plátky nakrájené maso a už jen prohřejeme.
Podáváme s opečenými bramborami.