REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí roláda se slaninou a špekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek hovězího zadního masa plněný slaninou a špekem, osmahnutý na cibuli a pečený v troubě do měkka.


Ingredience:
300 gplátek hovězího zadního masa
100 gslaniny (farmářská, anglická...)
50 guzeného špeku
2 lžícesádla
1 lžička mleté sladké papriky
1 ksvětší cibule
pepř
sůl

Postup:

1. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme paprikou
2. Slaniny pokrájenou na plátky rozložíme na maso
3. Přidám na nudličky pokrájený špek a maso pevně stočíme
4. Svážeme potravinou nií.
5. Na sálde osmahneme do tmava na kostičky pokrájenou cibuli, vložíme roládu a opečeme ze všech stran
6. Podlejeme trochou vody nebo vývarem a dusíme doměkka
7. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple
8. Šťávu propasírujeme: chceme-li šťávy víc, zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody
9. Maso zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme např. se špenátem a knedlíkem, nebo s rýží a zeleninovým salátem.

Doporučení:

Zde bylo použito vyzrálé hovězí, kýta spodní šál.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy