REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí roláda s ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roláda ze zadního hovězího naplněná naplněná vaječnou směsí dochucenou bylinkami a ořechy, upečená v troubě doměkka.


Ingredience:
Rozpis tak 6 porcí:
1 kgzadního hovězího masa
150 gvlašských ořechů
100 gslaniny
80 gmásla
200 mlčerveného vína
30 mlrostlinného oleje
5 ksvajec
2 kscibule
1 kskapie
2 lžícenasekané petrželky
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Maso očistíme, rozřízneme opatrně na velký plát a nejlépe přes fólii důkladně rozklepeme, plát z obou stran osolíme a okořeníme pepřem
2. Na kostičky nakrájenou slaninu necháme vyškvařit, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova, přidáme rozšlehaná, mírně osolená vejce, nasekané ořechy, petrželku, pepř, směs ještě dle chuti případně dosolíme a mícháme, dokud vejce neztuhnou
3. Připravenou vaječnou nádivku rovnoměrně rozprostřeme na plát masa, posypeme ji nadrobno pokrájenou, jadřinců zbavenou, kapií a maso svineme do rolády, zajistíme kuchyňským provázkem
4. V pekáči, na rozehřátém oleji, roládu ze všech stran zprudka opečeme, pak ji podlijeme vínem, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 80 minut doměkka, během pečení maso přeléváme výpekem a podléváme vodou
5. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky
6. Výpek zjemníme máslem a jednotlivé porce touto šťávou přeléváme.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například vařenou rýži nebo různě upravené brambory.

Poznámka:

Roládu lze samozřejmě plnit i jiným tipem nádivky, skvělá je třeba ta na obrázku, ze šunky, hrášku a vajíček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy