REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí ruláda plněná masem a míchanými vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí ruláda se připravuje ze svíčkové, z roštěnek nebo z odleželé kýty. Na ruládu připravíme větší plát, ten můžeme předem osolit opepřit, proložit kolečky cibule, snítky petrželky a nechat v lednici nejlépe přes noc uležet.


Ingredience:
1 kghovězí kýty nebo svíčkové
300 gvařeného uzeného (nebo klobásy)
250 gslaniny
4-5 ksnatvrdo uvařených vajec
2 kscibule
hladká mouka
petrželka
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na lžíci sádla opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kousky uzeného nebo kolečka klobásy, dále vejce a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme
2. Rozklepaný a odleželý plát hovězího potřeme vychladlou směsí, stočíme, zavážeme potravinářským provázkem
3. Ruládu opečeme na sádle v pánvi ze všech stran, přendáme do pekáče, nasypeme směs z vajec, masa, slaniny a cibule, prostě vše, co nám zbylo, přidáme lžíci sádla a maso za občasného podlévání dusíme doměkka
4. Ke konci šťávu zaprášíme moukou, podlijeme troškou vody a necháme dopéct
5. Šťávu podle chuti přikořeníme, pro barvu můžeme přidat lžičku sladké papriky
6. Hotovou ruládu krájíme na plátky a podáváme třeba se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

Doporučení:

Recept na šťouchané brambory najdete zde: Šťouchané brambory.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: D.M

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy