REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí roláda s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího zadního nebo roštěnky zavinuté do rolády spolu s uzeným bůčkem, orestované a podušené ve vývaru.


Ingredience:
4 kshovězího zadního nebo roštěnky
4 ksplátky uzeného bůčku
4 kssterilované okurky
4 ksmenší cibule
50 goleje
2 dlšlehačky
2 lžičkybramborové moučky – solamylu
2 lžičkypikantní hořčice
zeleninový nebo masový vývar z kostky masoxu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Plátky masa pomažeme po obou stranách hořčicí
2. Na takto připravené maso klademe vždy plátek bůčku, kolečko cibule, okurku, osolíme a opepříme
3. Maso stočíme a sepneme párátkem
4. Na rozehřátém oleji maso opékáme ze všech stran asi 15 minut
5. Pak podlijeme vývarem a dusíme na mírném ohni asi 1,5 hodiny
6. Poté rolády vyjmeme a udržujeme v teple
7. Vypečenou šťávu zředíme vodou, bramborovou moučku rozkvedláme se šlehačkou a šťávu zahustíme, dochutíme solí, pepřem a podáváme k roládám.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy