REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí rolka na způsob znojemské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek hovězího marinovaný, druhý den pokladený okurkou a slaninou, zarolovaný do tvaru závitku, zprudka oretovaný, nakonec podušený ve vývaru, servírovaný rozkrájený na plátky spolu s omáčkou s vložkou okurky a slaniny.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
1 ksvětší plátek hovězího zadního masa
2 kssladkokyselé okurky
2 kscibule
2 lžíceoleje
1 lžíceplnotučné hořčice
pár plátků uzeného špeku
pepř
sůl
Dále budeme potřebovat:
300 mlhovězího vývaru
2 lžícesádla
50 gšpeku
3 kssladkokyselé okurky
Ostatní:
nit, unádoba s víkem

Postup:
  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici v uzavřené nádobě
  2. Pak plátek rozvineme, poklademe plátky špeku, okurkami, zarolujeme a zadrezírujeme potravinovou nití
  3. V hrnci rozpálíme sádlo a zadrezírované maso zprudka ze všech stran orestujeme, vyjmeme a udržujeme v teple
  4. Do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme dotmava, vrátíme maso, podlejeme vývarem a dusíme doměkka
  5. V kastrolku si vyškvaříme na kostičky pokrájený špek, přidáme na kostičky pokrájené okurky a krátce zarestujeme.
  6. Šťávu z masa rozmixujeme a přes sítko propasírujeme ke slanině a okurkám
  7. Necháme zredukovat, nebo, chceme-li, přidáme trochu hladké mouky, rozmíchané v trošce studené vody, provaříme
  8. Nakonec maso zbavíme nití, pokrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme.
Doporučení:

Podáváme např. s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy