REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí řízky se sardelovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí zadní maso z kýty opečené na pánvi v oleji, servírované spolu se sardelovým máslem.


Ingredience:
500 gzadního masa z hovězí kýty
80 goleje
50 gmásla
2 kssardelka
pepř
sůl

Postup:

1. Povolené máslo důkladně promícháme se sardelkami, necháme ho v lednici ztuhnout
2. Odleželé maso z hovězí kýty očistíme, nakrájíme na řízky, ty dobře naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a okořeníme pepřem a zprudka opečeme z obou stran na pánvi v rozpáleném oleji
3. Na mísu dáme rýži nebo brambory, okolo upravíme opečené hovězí a na každý plátek masa dáme kuličku nebo váleček sardelového másla.

Doporučení:

Podáváme se zeleninou a saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy