REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí ragú s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a sádle opečené kostky hovězí kližky, podušené spolu s houbami, podlité hovězím vývarem. Omáčku s masem dochucená rajským protlakem, kyselými okurky, citronovou šťávou a kořením.


Ingredience:
500 ghovězí kližky
200 ghřibovitých hub (lze nahradit žampióny)
0,7 lhovězího vývaru
2 kssladkokyselé okurky
1 kscibule
2 lžícerajského protlaku
citronová šťáva
sladká paprika
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Kližku nakrájíme na větší kostky 2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme červenou paprikou, vložíme kostky masa, osolíme, okmínujeme a opečeme ze všech stran
3. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajský protlak, ztlumíme oheň a dusíme pod pokličkou
4. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené houby a dusíme společně s masem doměkka
5. Po změknutí masa sundáme pokličku, šťávu zredukujeme na polovinu (vaříme tak dlouho, až se voda odpaří), přidáme nasekané okurky, ochutíme citronovou šťávou, případně opepříme a dosolíme
6. Hotové ragú podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy