Na cibuli a sádle opečené kostky hovězí kližky, podušené spolu s houbami, podlité hovězím vývarem. Omáčku s masem dochucená rajským protlakem, kyselými okurky, citronovou šťávou a kořením.
Ingredience:
500 g | hovězí kližky |
200 g | hřibovitých hub (lze nahradit žampióny) |
0,7 l | hovězího vývaru |
2 ks | sladkokyselé okurky |
1 ks | cibule |
2 lžíce | rajského protlaku |
citronová šťáva | |
sladká paprika | |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kližku nakrájíme na větší kostky 2. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme červenou paprikou, vložíme kostky masa, osolíme, okmínujeme a opečeme ze všech stran
3. Maso podlijeme vývarem, přidáme rajský protlak, ztlumíme oheň a dusíme pod pokličkou
4. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené houby a dusíme společně s masem doměkka
5. Po změknutí masa sundáme pokličku, šťávu zredukujeme na polovinu (vaříme tak dlouho, až se voda odpaří), přidáme nasekané okurky, ochutíme citronovou šťávou, případně opepříme a dosolíme
6. Hotové ragú podáváme nejlépe s rýží.
Text i foto: D. Marounek