REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí ragú s hlívou ústřičnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso podušené na cibulovém základě spolu s rajčetem a houbami doměkka.


Ingredience:
600 ghovězího masa předního, nebo roštěnky
500 ghlívy ústřičné
200 gmásla
125 mlčerveného vína
125 mlhovězího vývaru
5 ksšalotek
1 ksrajčete
2 clportského
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané šalotky na drobno nakrájíme a na troše rozehřátého másla necháme zesklovatět
2. Rajče spaříme vřelou vodou, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k šalotce
3. Hovězí vývar smícháme s portským i červeným vínem a přivedeme do prudkého varu
4. Houby očistíme, odkrojíme nohy, kloboučky pokrájíme na menší kousky
5. Očištěné maso nakrájíme na malé kostičky, opečeme na zbylém rozehřátém másle, přidáme nakrájené houby, šalotku s rajčetem, osolíme, opepříme a dusíme doměkka
6. Pak masovou směs zalijeme vinnou omáčkou a společně ještě krátce prohřejeme.

Poznámka:

Kdo má rád, může přidat do směsi i na kostičky nebo proužky nakrájenou kořenovou zeleninu … hlívu pak nahradit například žampiony, nebo lesními houbami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy