REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí po burgundsku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené hovězí zadní, vařené se zeleninou doměkka.


Ingredience:
750 ghovězího masa
80 gslaniny
4 ksstředních mrkví
3 kscibule
2 ksřapíků celeru
2 ksrajčat
1 ksčervené papriky
1 ksbrambory
1 lčerveného vína
bobkový list
mletý pepř
tymián
sůl

Postup:

1. Maso odblaníme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky 2. Oškrábané mrkve nakrájíme na kolečka, oloupané cibule, očištěnou papriku a omytá rajčata nakrájíme na proužky, řapíky celeru nakrájíme na menší kousky a oloupanou bramboru nakrájíme na kostky
3. Vše zalijeme červeným vínem, přidáme tymián, bobkový list, mletý pepř, sůl a dáme na 24 hodin odležet, poté slijeme lák a oddělíme maso od zeleniny
4. V kotlíku opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme maso, zeleninu, přilijeme lák a 3 hodiny vaříme mírným varem.

Doporučení:

Podáváme s bagetou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy