REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plecko na sterilovaném celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce orestované kostky hovězího zadního, podušené doměkka spolu s kostičkami sterilovaného celeru, protlakem, kořením a rozmačkaným česnekem, podlité vodou nebo vývarem.


Ingredience:
500 ghovězího masa (zadní)
1 skleničkasterilovaného celeru (nudličky nebo kostičky)
1 konzervamalého rajského protlaku
2 lžícesádla
1 lžícemleté sladké papriky
5 kskuliček černého pepře
3 kskuličky jalovce
3 kskuličky nového koření
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
špetka sušeného nebo snítka čerstvého tymiánu
vývar na podlévání nebo hovězí gelový bujon
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném sádle osmahneme dotmava na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme cca 10 minut
2. Přidáme sůl a koření, trochu vody a necháme vysmažit na tuk, pak přidáme polovinu celeru i s nálevem, protlak a rozmačkaný česnek, dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vodou nebo použijeme gelový hovězí bujon
3. Když je maso měkké, přidáme zbývající celer a krátce prohřejeme, kdo chce více šťávy, zahustí jíškou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová, inspirace od A. Motlíkové, volně upraveno …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy