Hovězí maso zadní nakrájené na plátky, orestované a pak podušené na cibulovém základě dolitém vodou, doměkka.
Ingredience:
1 kg | hovězího masa zadního |
2 ks | cibule |
1/4 l | smetany |
mletá červená paprika | |
sůl | |
hladká mouka | |
tuk | |
voda |
Postup:
1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme paličkou do středu masa, mírně osolíme
2. Připravené plátky zprudka opečeme (orestujeme) v hrnci na rozpáleném tuku z obou stran, pak je vyjmeme
3. Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli, přidáme ji do tuku od opékání, zaprášíme červenou paprikou, mírně zalijeme vodou, přidáme opečené plátky, přikryjeme poklicí a dusíme cca 90 minut do měkka, během dušení maso obracíme a dle potřeby podléváme vlažnou vodou
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme teplou vodou a asi 30 minut povaříme a to za stálého míchání
5. Před koncem varu přidáme smetanu, dle chuti dosolíme a necháme přejít varem
6. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník na měkké maso a společně krátce povaříme.
Vhodné přílohy: Vařené těstoviny, houskový knedlík nebo dušená rýže.