REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátky na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso zadní nakrájené na plátky, orestované a pak podušené na cibulovém základě dolitém vodou, doměkka.


Ingredience:
1 kghovězího masa zadního
2 kscibule
1/4 lsmetany
mletá červená paprika
sůl
hladká mouka
tuk
voda

Postup:

1. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje a naklepeme paličkou do středu masa, mírně osolíme
2. Připravené plátky zprudka opečeme (orestujeme) v hrnci na rozpáleném tuku z obou stran, pak je vyjmeme
3. Oloupeme a na drobno nakrájíme cibuli, přidáme ji do tuku od opékání, zaprášíme červenou paprikou, mírně zalijeme vodou, přidáme opečené plátky, přikryjeme poklicí a dusíme cca 90 minut do měkka, během dušení maso obracíme a dle potřeby podléváme vlažnou vodou
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, zředíme teplou vodou a asi 30 minut povaříme a to za stálého míchání
5. Před koncem varu přidáme smetanu, dle chuti dosolíme a necháme přejít varem
6. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník na měkké maso a společně krátce povaříme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené těstoviny, houskový knedlík nebo dušená rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy