REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátky na hořčici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa zprudka opečené, potřené hořčicí, vyskládané do tlakového hrnce a podušené ve vývaru. servírované přelité zahuštěnou omáčkou.


Ingredience:
700 ghovězího zadního
2 kscibule
2-3 lžícehořčice
hovězí bujón + voda
hladká mouka
pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme
2. Naklepané plátky osolíme, opepříme a z jedné strany natřeme hořčicí (druhá strana se natře sama skládáním plátků na sebe)
3. Cibuli si nakrájíme na jemno
4. Na pánvi plátky z obou stran zprudka opečeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté a ukládáme je do tlakového hrnce
5. Ve výpeku opečeme cibuli (popřípadě přidáme ještě trošku oleje) a přidáme ji k masu
6. Do pánve dále nalijeme vodu, přidáme bujón a necháme přejít varem a kostku rozpustit, vývar přidáme k masu
7. Tlakový hrnec zavřeme a maso dusíme cca 30 min, potom hrnec opatrně otevřeme, maso vyjmeme a omáčku zahustíme podle potřeby hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, necháme přejít varem, pak maso vrátíme do omáčky.

Doporučení:

Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo kroketami.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Nový trend: rybí olej proniká do moderní kuchyně

Když se řekne rybí olej, většině z nás se kromě pozitivního vlivu na organismus vybaví také zkazky našich babiček o tom, jak jej povinně dostávaly ve škole. Jenže od té doby se hodně změnilo. Moderní rybí olej už dávno nemá onu nepříjemnou chuť a vůni, navíc se vyrábí s různými příchutěmi, v kapslích nebo dokonce jako oblíbené dětské želé bonbóny. V severských zemích jej lidé používají celý rok – především kvůli obsahu omega 3 mastných kyselin, vitamínů A, D a E a jejich pozitivnímu vlivu na náš organismus.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy