REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí platky na celeru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa podušené doměkka na cibulovém základě se slaninou a celerem, ochucené kořením.


Ingredience:
600 ghovězího masa (ořech)
150 gslaniny
1 kscibule
1 ksvětšího celeru
hladká mouka
celý pepř
nové koření
bobkový list
mletý pepř
vývar
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a zprudka osmahneme na rozehřátém oleji
2. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupaný na kostičky nakrájený celer a oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
3. Podlijeme vývarem, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a dusíme doměkka podle potřeby za občasného podlévání vývarem
4. Pak plátky masa i koření vyndáme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, podlijeme trochou vývaru, povaříme, dochutíme solí i mletým pepřem, maso vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy