REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí plátek na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa podušené spolu s cibulí, kořením a houbami.


Ingredience:
4 ksplátků zadního hovězího
1 hrstčerstvých hub (žampionů)
1 kscibule
olej
mletý pepř
hladká mouka
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí plátky zlehka naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, pak vložíme plátky masa, které po obou stranách opečeme
3. Přidáme trochu teplé vody, špetku kmínu, dusíme téměř do měkka a během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vodou
4. Nakonec přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby (žampiony), krátce podusíme, přisolíme, zaprášíme hladkou moukou, podle potřeby podlijeme vodu a povaříme doměkka.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy