REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí perkelt

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso podušené doměkka na cibulovém základu spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
1 kgzadního hovězího masa
750 gcibule
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 lžičkakmínu
2 lžícemleté pálivé papriky
2 lžíce másla (sádla)
2-3 ksstroužků česneku
2 kszelené papriky
1 kschilli papričky
1 ksplechovky krájených rajčat
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme na stejně velké kostky a oloupané cibule nakrájíme nadrobno
2. Ve velkém hrnci na rozehřátém másle (sádle) pomalu opékáme dorůžova (asi 10 minut) nakrájenou cibuli, pak přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a po minutě zalijeme 100 ml vody
3. Až se voda trochu vyvaří přidáme nakrájené maso, kmín, oloupané, utřené stroužky česneku, chvíli vaříme, pak přidáme rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě doměkka (2 hodiny)
4. Během vaření podléváme vodou, ale jen málo, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo
5. Před podáváním perkelt osolíme, opepříme a posypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou chilli papričkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy