Hovězí maso podušené doměkka na cibulovém základu spolu s dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1 kg | zadního hovězího masa |
750 g | cibule |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
1 lžička | kmínu |
2 lžíce | mleté pálivé papriky |
2 lžíce | másla (sádla) |
2-3 ks | stroužků česneku |
2 ks | zelené papriky |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | plechovky krájených rajčat |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme na stejně velké kostky a oloupané cibule nakrájíme nadrobno
2. Ve velkém hrnci na rozehřátém másle (sádle) pomalu opékáme dorůžova (asi 10 minut) nakrájenou cibuli, pak přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a po minutě zalijeme 100 ml vody
3. Až se voda trochu vyvaří přidáme nakrájené maso, kmín, oloupané, utřené stroužky česneku, chvíli vaříme, pak přidáme rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky, přiklopíme a dusíme ve vlastní šťávě doměkka (2 hodiny)
4. Během vaření podléváme vodou, ale jen málo, aby maso bylo téměř ponořené, ale neplavalo
5. Před podáváním perkelt osolíme, opepříme a posypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou chilli papričkou.