Plátky masa dušené s klobásou, okurkou, paprikou a rajčaty doměkka, při podávání posypané strouhaným křenem.
Ingredience:
600 g | hovězího masa |
2 ks | rajčat |
1 ks | pikantní klobásy |
1 ks | sladkokyselé okurky |
1 ks | zelené papriky |
1 lžička | hořčice |
sladká paprika | |
worcesterová omáčka | |
hladká mouka | |
mletý pepř | |
křen | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Odblaněné maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme, poprášíme hladkou moukou a prudce orestujeme po obou stranách na rozehřátém oleji
2. Přidáme na kolečka nakrájenou pikantní klobásu, na kostičky nakrájenou okurku, očištěnou papriku nakrájenou na proužky, rajčata na čtvrtky, hořčici, promícháme a dusíme, až maso změkne
3. Pak vše zakápneme worcesterovou omáčkou, necháme přejít varem a odstavíme
4. Na talíř položíme po plátku masa, přelijeme omáčkou se zeleninou a posypeme na jemno nastrouhaným křenem.
Podáváme s vařenými bramborami.