REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí pečínka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované hovězí zadní, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
800 ghovězího zadního
150 gkořenové petržele
150 gmrkve
100 gceleru
100 gšpeku
3-4 kskuliček nového koření
3 ksbobkové listy
3 kskuličky černého pepře
2 ksvětší cibule
1/2 kscitrónu
2-3 lžícemásla
2 lžíceoleje
1 lžícerajčatového protlaku
1 lžičkahladké mouky
500 mlvývaru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Hovězí maso prošpikujeme po vláknech proužky slaniny, osolíme ho, okořeníme pepřem, vložíme do mísy a přelijeme rozpuštěným máslem, přikryté necháme v chladu odležet, nejlépe do druhého dne
2. V hrnci rozpálíme polovinu oleje a odleželé maso v něm opečeme ze všech stran, pak maso vyjmeme a uchováme v teple
3. Do výpeku nalijeme zbytek oleje a osmahneme na něm, na kostičky nakrájenou, kořenovou zeleninu
4. Přidáme cibuli nakrájenou na plátky, koření a cibuli osmahneme dozlatova
5. V této fázi do pokrmu přidáme protlak, zarestujeme a vsypeme plátky oloupaného citrónu, kousek kůry a lehce podlijeme vývarem
6. Do základu vložíme opečené maso, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 2 hodiny, maso podléváme a obracíme, když je měkké, vyjmeme ho stranou
7. Šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji za stálého míchání, dolijeme vývarem, promícháme a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, nakonec dochutíme solí a pepřem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy