REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí paprikáš s klobásou, přílohové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle a cibuli zprudka orestované kostky hovězího krku, ty pak podušené spolu s kolečky paprikové klobásy podlité vodou nebo vývarem a dochucené paprikou, solí a česnekem. Maso s omáčkou ke konci přípravy doplněné o zeleninou, servírované spolu s doma uvařenými noky.


Ingredience:
400 ghovězího krku
100 gpaprikové klobásy
3 ksmalá rajčata (Tomino)
1 ksfeferonky nebo chilli papričky
1 ksstroužek česneku
1 kspaprikový lusk
1 kscibule
1 kelímekzakysané smetany
2 lžícesádla
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžícehladké mouky
vývar nebo voda na polití masa
pepř
sůl
Na nočky:
200 ghladké mouky
2 ksvaječné žloutky
cca 150 mlstudené vody
1 lžikasoli
osolená voda na uvaření noků, haluškovač

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky velké cca 2×2 cm, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet
2. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zhnědnout, pak přidáme maso a zprudka, ze všech stran, restujeme 5 minut
3. Stáhneme z plamene, přidáme mletou papriku a důkladně promícháme
4. Vrátíme zpět na plamen, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, podlejeme vodou nebo vývarem do 2/
3 výšky masa (během dušení pak doléváme vodu nebo vývar dle potřeby), přidáme rozmačkaný česnek a pod pokličkou dusíme doměkka
5. Těsně před koncem přidáme na kostičky nakrájenou papriku, feferonku a oloupaná a nasekaná rajčata
6. Do smetany dáme mouku, tři lžíce horké šťávy z masa, promícháme a přidáme do hrnce k masu
7. Na mírném plameni prováříme dalších 15 minut a to za občasného míchání
8. Nakonec doladíme chutě a můžeme podávat například s noky.

Příprava noků:
1. Všechny ingredience promícháme, vodu přidáváme postupně (množství je orientační – záleží na savosti mouky), aby nám vzniklo řidší těsto (asi jako na palačinky)
2. Necháme nejméně hodinu odpočnout 3. Zavařujeme přes haluškovač do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou k povrchu, máme hotovo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy