REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí paprikáš s klobásou, přílohové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle a cibuli zprudka orestované kostky hovězího krku, ty pak podušené spolu s kolečky paprikové klobásy podlité vodou nebo vývarem a dochucené paprikou, solí a česnekem. Maso s omáčkou ke konci přípravy doplněné o zeleninou, servírované spolu s doma uvařenými noky.


Ingredience:
400 ghovězího krku
100 gpaprikové klobásy
3 ksmalá rajčata (Tomino)
1 ksfeferonky nebo chilli papričky
1 ksstroužek česneku
1 kspaprikový lusk
1 kscibule
1 kelímekzakysané smetany
2 lžícesádla
1 lžícesladké mleté papriky
1 lžícehladké mouky
vývar nebo voda na polití masa
pepř
sůl
Na nočky:
200 ghladké mouky
2 ksvaječné žloutky
cca 150 mlstudené vody
1 lžikasoli
osolená voda na uvaření noků, haluškovač

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky velké cca 2×2 cm, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet
2. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zhnědnout, pak přidáme maso a zprudka, ze všech stran, restujeme 5 minut
3. Stáhneme z plamene, přidáme mletou papriku a důkladně promícháme
4. Vrátíme zpět na plamen, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, podlejeme vodou nebo vývarem do 2/
3 výšky masa (během dušení pak doléváme vodu nebo vývar dle potřeby), přidáme rozmačkaný česnek a pod pokličkou dusíme doměkka
5. Těsně před koncem přidáme na kostičky nakrájenou papriku, feferonku a oloupaná a nasekaná rajčata
6. Do smetany dáme mouku, tři lžíce horké šťávy z masa, promícháme a přidáme do hrnce k masu
7. Na mírném plameni prováříme dalších 15 minut a to za občasného míchání
8. Nakonec doladíme chutě a můžeme podávat například s noky.

Příprava noků:
1. Všechny ingredience promícháme, vodu přidáváme postupně (množství je orientační – záleží na savosti mouky), aby nám vzniklo řidší těsto (asi jako na palačinky)
2. Necháme nejméně hodinu odpočnout 3. Zavařujeme přes haluškovač do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou k povrchu, máme hotovo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy