REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na smetaně II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z francouzské kuchyně. Jde o naložené kostky hovězího masa v marinádě, po 2 dnech podušené, zalité smetanou.


Ingredience:
750 gzadního hovězího
100 gslaniny
250 mlsmetany
1 lžícemásla
pepř
sůl
Na marinádu:
5 dlpřevařené vody
250 gcibule
2 lžícevinného octa
2 ksstroužky česneku
1 ksmrkve
1 ksbobkový list
tymián
pepř
sůl

Postup:
  1. Maso zbavíme šlach, tuku, nakrájíme na kostky, zalijeme připravenou marinádou, marinujeme 48 hodin
  2. Po 2 dnech maso vyjmeme z marinády, ubrouskem osušíme
  3. V hrnci rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme máslo, vložíme kostky masa, když se maso zatáhne, přidáme z marinády cibuli, mrkev, osolíme, opepříme
  4. Marinádu scedíme, zalijeme maso v hrnci, ztlumíme oheň, pod pokličkou pomalu dusíme zhruba 2 hodiny, občas promícháme (jestli se šťáva příliš odpaří, podlijeme trochou vody)
  5. Když je maso měkké, zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, krátce povaříme.
Doporučení:

Hotový pokrm podáváme například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy