Orestované nudličky hovězího masa, podušené doměkka s okurkou, feferonkou, hořčicí, rajským protlakem a jablkem, směs zjemněné smetanou.
Ingredience:
600 g | hovězího masa (ořech) |
150 g | nivy |
100 ml | smetany |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
1 ks | kyselé okurky |
1 ks | většího kyselejšího jablka |
1 ks | feferonky |
mletá sladká paprika | |
mletý pepř | |
vývar | |
tuk | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřátém tuku se sladkou mletou paprikou
2. Přidáme rajčatový protlak, hořčici, na kostičky nakrájenou okurku, očištěnou, na drobno nakrájenou feferonku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka
3. Potom přidáme strouhanou nivu, jader zbavené, na malé kostičky nakrájené jablko
4. Nakonec zjemníme smetanou a krátce povaříme.
Podáváme s vařenými bramborami.