REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na houbách s kapií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další inspirace na dušené hovězí maso, tentokrát obohacené o plátky hub a kousky kapií. Jako příloha se hodí dušená rýže, ale také vařené brambory či bramborová kaše.


Ingredience:
600 ghovězího zadního
250 gnejlépe čerstvých hub (lze použít i sušené či mražené)
4 ksstroužky česneku
2 ksčervené podlouhlé kapie
2 ksvětší cibule
2-3 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícenějaké vaše oblíbené koření na dušená masa
1 plochá lžícesušené majoránky
1 vrchovatá lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkadrceného kmínu
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Na sádle necháme zezlátnout tenká kolečka cibule
  2. Přidáme kostky masa, necháme je zatáhnout, maso osolíme, okořeníme pepřem, oblíbeným kořením na dušená masa, drceným kmínem a nakonec i sladkou mletou paprikou
  3. Přidáme plnotučnou hořčici, obsah hrnce zamícháme, vše zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso skoro všechno potopené
  4. Dusíme zaklopené, občas zamícháme, asi po 90 minutách do hrnce přidáme nasekané kapie zbavené jadřinců a stopek a také plátky hub
  5. Až je maso měkké, pokrm dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem, necháme odklopené ještě chvíli probublat.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

PICKWICK – letní čajové osvěžení

V horkých dnech bychom měli pravidelně doplňovat tekutiny, aby se organizmus na vysoké teploty lépe adaptoval. Pro pitný režim jsou vhodné také čaje, nejlépe osvěží studené nebo s ledem. A nejlepší je připravit si je doma. Stačí jen čaj uvařit, nechat vychladnout a pak můžete přidávat ingredience, které máte po ruce – sezónní ovoce ze zahrádky nebo mražené, okurku, bylinky, koření… a přislazovat co nejméně, nejlépe vůbec. Ideální je čaje střídat – černé, zelené, bylinné nebo u nás nejoblíbenější ovocné čaje – takže každý den můžete vychutnávat jiný. Pro inspiraci připravila značka Pickwick několik tipů na letní čajové osvěžení.

číst dále ...

Středomořské speciality na gril i v pohodlí domova

S létem si všichni spojí dovolenou, pláže, relax, zážitky, a to nejen cestovatelské, ale i ty gurmánské. Za vůní a chutí oblíbených středomořských specialit ale není potřeba cestovat tak daleko. Připravte pro rodinu nebo přátele menu inspirované Itálií, Řeckem a Bulharskem u sebe na zahradě nebo na balkoně. Potřebujete k tomu jen kvalitní suroviny, gril a správný recept. Drůbežářský závod Klatovy vám přináší tři recepty, které si jistě zamilujete a zařadíte do grilovacího rituálu.

číst dále ...

Léto voní grilováním! Víte, jaké sýry jsou vhodné a kterým se naopak vyhnout?

Milujete grilování, ale už vás trochu omrzely stále stejné kombinace s masem a zeleninou? Zkuste tentokrát kouzlit se sýry! Pamatujte však na to, že ne všechny se nutně hodí k přípravě na ohni. Poradíme, jaké druhy vybírat, na co při přípravě nezapomenout a nabídneme i recepty, které obstojí u každé návštěvy.

číst dále ...

5 tipů co nezapomenout, když vyrážíte s dětmi k vodě

Horké léto se vždy lépe tráví u vody, a to platí hlavně s dětmi. V české kotlině je k dispozici mnoho míst, která se dají navštívit a kde se lze pomocí chladivé vody náležitě osvěžit. Samozřejmě ale pořád existuje možnost odcestovat k moři v rámci rodinné dovolené. Kterou variantu si vyberete, záleží jenom na vás. V každém případě se ale pořádně vybavte. Jednotlivá místa jsou totiž vždy něčím specifická a vyžadují jiné prostředky pro děti na zabavení.

číst dále ...

Melounové osvěžení z Kauflandu

Melouny chutnají nejvíce v létě, v horkých dnech. Osvěží a výborně hydratují, některé totiž obsahují přes 90 % vody. Ať už vyberete jakoukoliv odrůdu vodního nebo cukrového melounu, nemůžete sáhnout vedle, protože všechny jsou plné vlákniny a vitamínů. Kaufland nabízí v letní sezóně až 9 druhů melounů a najdete mezi nimi i odrůdy vypěstované u nás, například vodní melouny z Polabí.

číst dále ...

5 důvodů proč jíst řapíkatý celer

Řapíkatý celer je méně známý a lehce podceňovaný sourozenec celeru bulvového, který je v našich končinách rozšířenější hlavně jako základ polévek nebo svíčkové. Řapíkatý celer by ve vašem jídelníčku rozhodně neměl chybět. Je skvělý při hubnutí, prospívá trávení a pomáhá diabetikům. Proč ještě byste jej měli naučit jíst?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy