Další inspirace na dušené hovězí maso, tentokrát obohacené o plátky hub a kousky kapií. Jako příloha se hodí dušená rýže, ale také vařené brambory či bramborová kaše.
Ingredience:
600 g | hovězího zadního |
250 g | nejlépe čerstvých hub (lze použít i sušené či mražené) |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | červené podlouhlé kapie |
2 ks | větší cibule |
2-3 lžíce | plnotučné hořčice |
1 lžíce | nějaké vaše oblíbené koření na dušená masa |
1 plochá lžíce | sušené majoránky |
1 vrchovatá lžička | sladké mleté papriky |
1 lžička | drceného kmínu |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na sádle necháme zezlátnout tenká kolečka cibule
- Přidáme kostky masa, necháme je zatáhnout, maso osolíme, okořeníme pepřem, oblíbeným kořením na dušená masa, drceným kmínem a nakonec i sladkou mletou paprikou
- Přidáme plnotučnou hořčici, obsah hrnce zamícháme, vše zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso skoro všechno potopené
- Dusíme zaklopené, občas zamícháme, asi po 90 minutách do hrnce přidáme nasekané kapie zbavené jadřinců a stopek a také plátky hub
- Až je maso měkké, pokrm dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem, necháme odklopené ještě chvíli probublat.
Foto: Naďa Indruchová