REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na houbách s kapií

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další inspirace na dušené hovězí maso, tentokrát obohacené o plátky hub a kousky kapií. Jako příloha se hodí dušená rýže, ale také vařené brambory či bramborová kaše.


Ingredience:
600 ghovězího zadního
250 gnejlépe čerstvých hub (lze použít i sušené či mražené)
4 ksstroužky česneku
2 ksčervené podlouhlé kapie
2 ksvětší cibule
2-3 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícenějaké vaše oblíbené koření na dušená masa
1 plochá lžícesušené majoránky
1 vrchovatá lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkadrceného kmínu
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Na sádle necháme zezlátnout tenká kolečka cibule
  2. Přidáme kostky masa, necháme je zatáhnout, maso osolíme, okořeníme pepřem, oblíbeným kořením na dušená masa, drceným kmínem a nakonec i sladkou mletou paprikou
  3. Přidáme plnotučnou hořčici, obsah hrnce zamícháme, vše zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo maso skoro všechno potopené
  4. Dusíme zaklopené, občas zamícháme, asi po 90 minutách do hrnce přidáme nasekané kapie zbavené jadřinců a stopek a také plátky hub
  5. Až je maso měkké, pokrm dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem, necháme odklopené ještě chvíli probublat.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy