Na nudličky pokrájené hovězí zadní, podušené spolu se sušenými houbami a dalšími ingrediencemi doměkka, podlité houbovým vývarem.
Ingredience:
500 g | hovězího masa (hovězí zadní) |
1 hrst | sušených hub |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
1 ks | houbový bujón nebo houbové koření |
1 ks | cibule |
solamyl (škrob) nebo hladká mouka a trochu vody na zahuštění | |
červená paprika mletá | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso si omyjeme a nařežeme na nudličky
2. Na oleji si dozlatova osmahneme cibuli, poprášíme ji červenou paprikou promícháme a rychle přidáme maso, aby nezhořkla, podlijeme houbovým vývarem
3. Opepříme, osolíme, přidáme hořčici, horkou vodou spařené houby a dusíme do měkka
4. Když je již maso měkké, děravou vařečkou ho vyjmeme a šťávu si zahustíme hladkou moukou nebo solamylem rozmíchaným v trošku vody, trošku provaříme, přidáme maso promícháme a můžeme podávat.
Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.