REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na houbách II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na nudličky pokrájené hovězí zadní, podušené spolu se sušenými houbami a dalšími ingrediencemi doměkka, podlité houbovým vývarem.


Ingredience:
500 ghovězího masa (hovězí zadní)
1 hrstsušených hub
1 lžíceplnotučné hořčice
1 kshoubový bujón nebo houbové koření
1 kscibule
solamyl (škrob) nebo hladká mouka a trochu vody na zahuštění
červená paprika mletá
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Hovězí maso si omyjeme a nařežeme na nudličky
2. Na oleji si dozlatova osmahneme cibuli, poprášíme ji červenou paprikou promícháme a rychle přidáme maso, aby nezhořkla, podlijeme houbovým vývarem
3. Opepříme, osolíme, přidáme hořčici, horkou vodou spařené houby a dusíme do měkka
4. Když je již maso měkké, děravou vařečkou ho vyjmeme a šťávu si zahustíme hladkou moukou nebo solamylem rozmíchaným v trošku vody, trošku provaříme, přidáme maso promícháme a můžeme podávat.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy