REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na hřebíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Libové hovězí přední prošpikované slaninou, opečené ze všech stran a pak podušené podlité vínem a vývarem.


Ingredience:
750 glibového hovězího předního masa
100 gslaniny
6 kshřebíčků
5 ksrajčat
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
2 dlčerveného vína
špetka majoránky
2 lžíceoleje
černý pepř
sůl
vývar na podlití

Postup:

1. Maso opereme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji
2. K masu přidáme rozkrájenou cibuli, rajčata, česnek, koření a vše orestujeme
3. Maso odstavíme, zalijme červeným vínem, pak přikryté pokličkou dusíme do měkka, občas pokrm podlijeme vývarem a nadzdvihneme ode dna
4. Hotové maso naporcujeme a šťávu propasírujeme přes husté sítko.

Doporučení:

Takto připravené hovězí maso podáváme s rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy