Kostky libového hovězího masa podušené na cibulce spolu s pórkem nakrájeným na kolečka.
Ingredience:
500 g | libového hovězího masa |
500 g | pórku |
20 g | másla |
1 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
mletý zázvor | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso si nakrájíme na větší kostky, cibuli pokrájíme na drobno
2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kostky hovězího masa a za stálého míchání osmažíme, podlijeme 2 dl vody a dusíme pod pokličkou
3. Když je maso téměř měkké přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek, mletý zázvor a osolíme, dle potřeby podlijeme trochou vody a společně dusíme 10 minut na mírném ohni
4. Mouku si rozmícháme s 1 dl vody, nalijeme na maso, důkladně promícháme a krátce povaříme
5. Nakonec zjemníme máslem a podáváme s vařeným bramborem.