Podušené kostky hovězího předního servírované pokryté šunkovou směsí připravenou z orestované cibulky, plátků hub, nudliček papriky a šunky.
Ingredience:
400 g | libového hovězího masa (přední bez kosti) |
100 g | šunky |
2 ks | houby |
1 ks | větší cibule |
1 ks | papriky nebo sterilované kapie |
4 lžíce | rajčatového protlaku |
4 lžíce | oleje |
1/4 l | vody |
sůl |
Postup:
1. Naklepané hovězí maso nakrájíme přes vlákna na nudličky a za stálého míchání opékáme na dvou lžících olejem
2. Opečené maso zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, osolíme, rozšleháme a dusíme doměkka, pokud ke konci bude omáčka příliš řídká, necháme tekutinu odpařit
3. Na zbytku oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky a papriku nakrájenou na nudličky, vše podusíme doměkka, směs osolíme a nakonec do ní vmícháme šunku nakrájenou na nudličky, ještě chvíli necháme prohřát
4. Jednotlivé porce masa rozdělíme na talíře, pokryjeme šunkovou směsí a ihned podáváme.
Vhodnou přílohou jsou uvařené brambory nebo dušená rýže a zeleninový salát.