REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso se šunkovou směsí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kostky hovězího předního servírované pokryté šunkovou směsí připravenou z orestované cibulky, plátků hub, nudliček papriky a šunky.


Ingredience:
400 glibového hovězího masa (přední bez kosti)
100 gšunky
2 kshouby
1 ksvětší cibule
1 kspapriky nebo sterilované kapie
4 lžícerajčatového protlaku
4 lžíceoleje
1/4 lvody
sůl

Postup:

1. Naklepané hovězí maso nakrájíme přes vlákna na nudličky a za stálého míchání opékáme na dvou lžících olejem
2. Opečené maso zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, osolíme, rozšleháme a dusíme doměkka, pokud ke konci bude omáčka příliš řídká, necháme tekutinu odpařit
3. Na zbytku oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby nakrájené na plátky a papriku nakrájenou na nudličky, vše podusíme doměkka, směs osolíme a nakonec do ní vmícháme šunku nakrájenou na nudličky, ještě chvíli necháme prohřát
4. Jednotlivé porce masa rozdělíme na talíře, pokryjeme šunkovou směsí a ihned podáváme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou uvařené brambory nebo dušená rýže a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy