REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s vůní orientu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso nakrájené na kostky, marinované, podušené na cibulovém základu doměkka.


Ingredience:
1 kghovězího masa (plece nebo kýty)
400 gsekaných rajčat v konzervě
3 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícetřtinového cukru
150 mlhovězího vývaru
1 ksvelké cibule
sůl
Na marinádu:
3 lžícejablečného octa
1 lžičkakari koření
10 kskuliček nového koření
6 kskuliček černého pepře
4 kshřebíčků
3 ksvelkých stroužků česneku
3 ksbobkových listů
2 kstyčinek celé skořice
1/3 ksmuškátového oříšku

Postup:

1. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, bobkové listy, skořici, kuličky pepře, nového koření, hřebíčky, kari koření, na jemno nastrouhaný muškátový oříšek, dobře promícháme tak, aby se koření co nejvíce vsáklo do masa, vše pokapeme trochou octa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny
2. V hrnci na rozehřátých dvou lžících oleje osmahneme ze všech stran marinované maso, pak maso vyjmeme, přidáme zbylý olej, na kterém orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a přilijeme zbytek octa 3. Maso vrátíme zpět do hrnce, promícháme s orestovanou cibulí, přidáme rajčata v konzervě, sůl, cukr zalijeme vývarem, přivedeme k varu, pak vše opatrně přelijeme do uzavíratelného pekáčku a dusíme v předem rozehřáté troubě při 170 °C doměkka (100-120 minut).

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy