REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s vůní orientu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso nakrájené na kostky, marinované, podušené na cibulovém základu doměkka.


Ingredience:
1 kghovězího masa (plece nebo kýty)
400 gsekaných rajčat v konzervě
3 lžíceslunečnicového oleje
1 lžícetřtinového cukru
150 mlhovězího vývaru
1 ksvelké cibule
sůl
Na marinádu:
3 lžícejablečného octa
1 lžičkakari koření
10 kskuliček nového koření
6 kskuliček černého pepře
4 kshřebíčků
3 ksvelkých stroužků česneku
3 ksbobkových listů
2 kstyčinek celé skořice
1/3 ksmuškátového oříšku

Postup:

1. Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, bobkové listy, skořici, kuličky pepře, nového koření, hřebíčky, kari koření, na jemno nastrouhaný muškátový oříšek, dobře promícháme tak, aby se koření co nejvíce vsáklo do masa, vše pokapeme trochou octa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny
2. V hrnci na rozehřátých dvou lžících oleje osmahneme ze všech stran marinované maso, pak maso vyjmeme, přidáme zbylý olej, na kterém orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a přilijeme zbytek octa 3. Maso vrátíme zpět do hrnce, promícháme s orestovanou cibulí, přidáme rajčata v konzervě, sůl, cukr zalijeme vývarem, přivedeme k varu, pak vše opatrně přelijeme do uzavíratelného pekáčku a dusíme v předem rozehřáté troubě při 170 °C doměkka (100-120 minut).

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy