REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s vinnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězího masa dušené ve vinné směsi doměkka, při podávání zdobené strouhanýmsýrem.


Ingredience:
600 ghovězí roštěné
50 gstrouhaného sýra (eidamu)
200 mlčerveného vína
200 mlvývaru
2 lžíceoleje
2 lžícemásla
1 lžícerajského protlaku
1 lžícehladké mouky
špetka mleté chilli papričky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky, zlehka naklepeme, opepříme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme, pak osolíme a přendáme do pekáčku
2. Výpek zalijeme červeným vínem, přimícháme rajský protlak, mleté chilli a necháme svařit na polovinu
3. Vinnou směs nalijeme na opečené maso, přiklopíme poklicí, dáme do vyhřáté trouby a dusíme při 150 °C doměkka, pak ho vyndáme a udržujeme v teple
4. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme studeným vývarem, dobře rozšleháme, přidáme vinnou směs v níž se dusilo maso a společně vše 15 minut provaříme, nakonec omáčku podle chuti dosolíme
5. Maso rozdělíme na talíře, ozdobíme strouhaným sýrem, podlijeme omáčkou a podáváme s bramborovými kroketami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy