REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s kapustou, vařené brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné plátky hovězí plece zprudka opečené na sádle, podušené doplněné o cibuli, podlité vodou, dochucené gelovým bujónem, podávané spolu s dušenou kapustou a vařeným bramborem. Vyzkoušejte tento starý recept přizpůsobený dnešní uspěchané době.


Ingredience:
4 ksplátky hovězí vyzrálé plece o výšce 1 cm
2 kscibule
2 lžícesádla
1 lžícekoření "Gurmánský chilli steak" (Vitana)
1 kelímek"Bohatá šťáva na tmavá masa" (Knorr)
voda na podlití
Na kapustu:
1 ksstředně velké hlávky kapusty
4 ksstroužky česneku
100 guzené slaniny
2 lžícehladké mouky
voda
pepř
sůl
Ostatní:
vařené brambory jako příloha

Postup:

1. Maso naklepeme hřbetem ruky a posypeme kořením
2. V pánvi rozpálíme sádlo a maso z obou stran orestujeme, vyjmeme a uchováváme v teple
3. Do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dotmava, vrátíme maso a podlejeme vodou, dusíme pod pokličkou doměkka
4. Pak maso vyjmeme, přidáme gelový bujon připravený dle návodu a pak šťávu přepasírujeme
5. Vložíme maso a vše prohřejeme
6. Jako přílohu podáváme kapustu a vařený brambor.

Příprava kapusty:
1. Kapustu zbavíme vrchních ovadlých listů a odstaníme tvrdý košťál, překrájíme na hrubší nudličky a v osolené vodě vaříme do poloměkka
2. Vyklopíme do sítka propláchneme ledovou vodou, původní vodu, ve které jsme kel vařili, si necháme v misce
3. Do rendlíku dáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit, přidáme mouku a vymícháme světle hnědou jíšku
4. Kapustu vrátíme zpět do hrnce, ve kterém se vařila, přidáme jíšku, utřený česnek, opepříme a podle chuti dosolíme, podle potřeby podlejeme vodou z kapusty a krátce provaříme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy