REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s kapustou, vařené brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné plátky hovězí plece zprudka opečené na sádle, podušené doplněné o cibuli, podlité vodou, dochucené gelovým bujónem, podávané spolu s dušenou kapustou a vařeným bramborem. Vyzkoušejte tento starý recept přizpůsobený dnešní uspěchané době.


Ingredience:
4 ksplátky hovězí vyzrálé plece o výšce 1 cm
2 kscibule
2 lžícesádla
1 lžícekoření "Gurmánský chilli steak" (Vitana)
1 kelímek"Bohatá šťáva na tmavá masa" (Knorr)
voda na podlití
Na kapustu:
1 ksstředně velké hlávky kapusty
4 ksstroužky česneku
100 guzené slaniny
2 lžícehladké mouky
voda
pepř
sůl
Ostatní:
vařené brambory jako příloha

Postup:

1. Maso naklepeme hřbetem ruky a posypeme kořením
2. V pánvi rozpálíme sádlo a maso z obou stran orestujeme, vyjmeme a uchováváme v teple
3. Do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dotmava, vrátíme maso a podlejeme vodou, dusíme pod pokličkou doměkka
4. Pak maso vyjmeme, přidáme gelový bujon připravený dle návodu a pak šťávu přepasírujeme
5. Vložíme maso a vše prohřejeme
6. Jako přílohu podáváme kapustu a vařený brambor.

Příprava kapusty:
1. Kapustu zbavíme vrchních ovadlých listů a odstaníme tvrdý košťál, překrájíme na hrubší nudličky a v osolené vodě vaříme do poloměkka
2. Vyklopíme do sítka propláchneme ledovou vodou, původní vodu, ve které jsme kel vařili, si necháme v misce
3. Do rendlíku dáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit, přidáme mouku a vymícháme světle hnědou jíšku
4. Kapustu vrátíme zpět do hrnce, ve kterém se vařila, přidáme jíšku, utřený česnek, opepříme a podle chuti dosolíme, podle potřeby podlejeme vodou z kapusty a krátce provaříme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy