REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso s kapustou, vařené brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné plátky hovězí plece zprudka opečené na sádle, podušené doplněné o cibuli, podlité vodou, dochucené gelovým bujónem, podávané spolu s dušenou kapustou a vařeným bramborem. Vyzkoušejte tento starý recept přizpůsobený dnešní uspěchané době.


Ingredience:
4 ksplátky hovězí vyzrálé plece o výšce 1 cm
2 kscibule
2 lžícesádla
1 lžícekoření "Gurmánský chilli steak" (Vitana)
1 kelímek"Bohatá šťáva na tmavá masa" (Knorr)
voda na podlití
Na kapustu:
1 ksstředně velké hlávky kapusty
4 ksstroužky česneku
100 guzené slaniny
2 lžícehladké mouky
voda
pepř
sůl
Ostatní:
vařené brambory jako příloha

Postup:

1. Maso naklepeme hřbetem ruky a posypeme kořením
2. V pánvi rozpálíme sádlo a maso z obou stran orestujeme, vyjmeme a uchováváme v teple
3. Do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dotmava, vrátíme maso a podlejeme vodou, dusíme pod pokličkou doměkka
4. Pak maso vyjmeme, přidáme gelový bujon připravený dle návodu a pak šťávu přepasírujeme
5. Vložíme maso a vše prohřejeme
6. Jako přílohu podáváme kapustu a vařený brambor.

Příprava kapusty:
1. Kapustu zbavíme vrchních ovadlých listů a odstaníme tvrdý košťál, překrájíme na hrubší nudličky a v osolené vodě vaříme do poloměkka
2. Vyklopíme do sítka propláchneme ledovou vodou, původní vodu, ve které jsme kel vařili, si necháme v misce
3. Do rendlíku dáme na kostičky pokrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit, přidáme mouku a vymícháme světle hnědou jíšku
4. Kapustu vrátíme zpět do hrnce, ve kterém se vařila, přidáme jíšku, utřený česnek, opepříme a podle chuti dosolíme, podle potřeby podlejeme vodou z kapusty a krátce provaříme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Křupavé hranolky McCain sledují nejnovější kulinární trendy

Kdo by je nemiloval? Křupavé, voňavé, zlatavé hranolky s vynikající chutí brambor. Řeč je o hranolkách značky McCain, která jako první přinesla na český trh mražené hranolky do trouby. A právě teď můžete ochutnat něco nového! Dvě křupavé novinky McCain připravené podle nejnovějších kulinárních trendů: široké hranolky Steakhouse Frites a hranolky s křupavou slupkou Bistro Style! Pro tu nejlepší chuť a výjimečný zážitek na talíři.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy