REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na česneku se špenátem, knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce podušené kostky hovězího zadního, servírované se špenátem a bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
650 ghovězího zadního
5-7 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kskostky masoxu
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
1 hrnekvody
Na špenát:
450 gmraženého špenátu
450 mlmléka
2 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
pepř
sůl
Na bramborové knedlíky:
600 gbrambor
200 ghrubé mouky
100 gkrupice
1 ksvejce
sůl
voda na uvaření

Postup:

1. Maso opláchneme studenou vodou, necháme okapat, pak nakrájíme na kostky
2. Oloupeme několik stroužků česneku a prolisujeme je
3. Kostky hovězího jen zlehka osolíme, maso opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem
4. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme 2 ks nadrobno nakrájené cibule a přidáme maso, zprudka ho orestujeme, podlijeme hrnkem horké vody, přidáme kostku masoxu a dusíme do měkka
5. Polohrubou mouku rozmícháme v malém množství studené vody a omáčku touto směsí zahustíme, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Příprava špenátu:

1. Na 1 lžíci oleje zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli a přidat 2 lžíce mouky, mícháme a vytvoříme tak cibulovou zásmažku
2. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce, za stálého míchání necháme rozmrazit úplně
3. Přilijeme mléko a krátce povaříme, množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu
4. Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu vléváme za stálého míchání do špenátu, necháme přejít varem a odstavíme
5. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkané stroužky česneku.

Příprava bramborových knedlíků:

1. Brambory na knedlík dáme vařit ve slupce, uvařené oloupeme, nastrouháme na vál, uděláme v nich důlek a osolíme
2. Do důlku vyklepneme vejce, nasypeme hrubou mouku a krupici a ihned důkladně vypracujeme těsto
3. Z těsta vytvoříme 4 válečky, dáme je do vroucí vody a vařečkou je občas lehce nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily ke dnu
4. Vaříme asi 15 minut.

Poznámka:

Foto ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie: Tomáš Mika, recept podle Tomáše Miky najdete zde: Hovězí na česneku se špenátem, bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy