REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na česneku se špenátem, knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce podušené kostky hovězího zadního, servírované se špenátem a bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
650 ghovězího zadního
5-7 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kskostky masoxu
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
1 hrnekvody
Na špenát:
450 gmraženého špenátu
450 mlmléka
2 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
pepř
sůl
Na bramborové knedlíky:
600 gbrambor
200 ghrubé mouky
100 gkrupice
1 ksvejce
sůl
voda na uvaření

Postup:

1. Maso opláchneme studenou vodou, necháme okapat, pak nakrájíme na kostky
2. Oloupeme několik stroužků česneku a prolisujeme je
3. Kostky hovězího jen zlehka osolíme, maso opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem
4. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme 2 ks nadrobno nakrájené cibule a přidáme maso, zprudka ho orestujeme, podlijeme hrnkem horké vody, přidáme kostku masoxu a dusíme do měkka
5. Polohrubou mouku rozmícháme v malém množství studené vody a omáčku touto směsí zahustíme, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Příprava špenátu:

1. Na 1 lžíci oleje zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli a přidat 2 lžíce mouky, mícháme a vytvoříme tak cibulovou zásmažku
2. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce, za stálého míchání necháme rozmrazit úplně
3. Přilijeme mléko a krátce povaříme, množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu
4. Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu vléváme za stálého míchání do špenátu, necháme přejít varem a odstavíme
5. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkané stroužky česneku.

Příprava bramborových knedlíků:

1. Brambory na knedlík dáme vařit ve slupce, uvařené oloupeme, nastrouháme na vál, uděláme v nich důlek a osolíme
2. Do důlku vyklepneme vejce, nasypeme hrubou mouku a krupici a ihned důkladně vypracujeme těsto
3. Z těsta vytvoříme 4 válečky, dáme je do vroucí vody a vařečkou je občas lehce nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily ke dnu
4. Vaříme asi 15 minut.

Poznámka:

Foto ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie: Tomáš Mika, recept podle Tomáše Miky najdete zde: Hovězí na česneku se špenátem, bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy