REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí na česneku se špenátem, knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulce podušené kostky hovězího zadního, servírované se špenátem a bramborovými knedlíky.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
650 ghovězího zadního
5-7 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 kskostky masoxu
3 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
1 hrnekvody
Na špenát:
450 gmraženého špenátu
450 mlmléka
2 lžícehladké mouky
1 lžíceoleje
2 ksvejce
2 ksstroužky česneku
1 ksvelké cibule
pepř
sůl
Na bramborové knedlíky:
600 gbrambor
200 ghrubé mouky
100 gkrupice
1 ksvejce
sůl
voda na uvaření

Postup:

1. Maso opláchneme studenou vodou, necháme okapat, pak nakrájíme na kostky
2. Oloupeme několik stroužků česneku a prolisujeme je
3. Kostky hovězího jen zlehka osolíme, maso opepříme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem
4. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme 2 ks nadrobno nakrájené cibule a přidáme maso, zprudka ho orestujeme, podlijeme hrnkem horké vody, přidáme kostku masoxu a dusíme do měkka
5. Polohrubou mouku rozmícháme v malém množství studené vody a omáčku touto směsí zahustíme, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Příprava špenátu:

1. Na 1 lžíci oleje zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli a přidat 2 lžíce mouky, mícháme a vytvoříme tak cibulovou zásmažku
2. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce, za stálého míchání necháme rozmrazit úplně
3. Přilijeme mléko a krátce povaříme, množství mléka si upravíme podle požadované hustoty špenátu
4. Vejce rozšleháme v hrnku vidličkou a pomalu vléváme za stálého míchání do špenátu, necháme přejít varem a odstavíme
5. Hotový špenát podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme rozmačkané stroužky česneku.

Příprava bramborových knedlíků:

1. Brambory na knedlík dáme vařit ve slupce, uvařené oloupeme, nastrouháme na vál, uděláme v nich důlek a osolíme
2. Do důlku vyklepneme vejce, nasypeme hrubou mouku a krupici a ihned důkladně vypracujeme těsto
3. Z těsta vytvoříme 4 válečky, dáme je do vroucí vody a vařečkou je občas lehce nadzvedneme ode dna, aby se nepřichytily ke dnu
4. Vaříme asi 15 minut.

Poznámka:

Foto ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie: Tomáš Mika, recept podle Tomáše Miky najdete zde: Hovězí na česneku se špenátem, bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Upečte si kváskový chleba podle receptu kuchaře Huga Hromase

Milujete pečivo a nedokážete si bez něj představit jediný den? Co si takhle upéct vlastní kváskový chleba? Nejen, že skvěle chutná, ale především si můžete sami zvolit, jaké suroviny použijete a jaké bude výsledné složení vašeho domácího bochníku. Přestože se postup může zdát na první pohled složitý, hravě jej zvládnete. O svůj osvědčený recept společně s dalšími tipy pro pečení prvního chleba se podělil kuchař Hugo Hromas.

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy