REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí líčka na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí líčka dušená se zeleninou, kořením, podlitá červeným vínem.


Ingredience:
1 kghovězích líček
6 kskuliček nového koření
2 ksmrkve
2 kscibule
1 ksbobkového listu
1/2 ksceleru
1 lžícesádla
200 mlčerveného vína
pažitka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěná líčka v hrnci na rozpáleném sádle prudce z obou stran opečeme, podlijeme červeným vínem, přidáme očištěnou mrkev, celer i cibuli, kuličky nového koření a bobkový list
2. Vše lehce promícháme, přidáme sůl, mletý pepř a necháme pod pokličkou na malém plameni tzv. táhnout, dokud není maso měkké (minimálně 2 hodiny, ale raději i déle)
3. Pak maso vyjmeme, omáčku zcedíme, podle potřeby zahustíme jíškou, nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou vařenou mrkev a přidáme nadrobno nasekanou pažitku.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy